Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kártyajátékok

A kártyajátékok olyan társas elfoglaltságot biztosítanak, mely kicsik és nagyok számára is szórakoztató, kihívással teli és igazi agytorna. Már egészen kisgyermek kortól vannak kártyajátékok, de a legismertebbek mégis a magyar kártya és a francia kártya változatok. Korosztálytól függően választhatunk a memória kártyák, UNO kártyák, Römi kártyák vagy épp tematikus mesekártyák és autóskártyák közül.

Az UNO kártya és társai

A kártyákkal történő játék sok-sok éves múltra tekint vissza az emberiség történetében. A kártyajáték, mint társas szórakozás pontos eredete nem tisztázott, találtak nyomokat Kínában, Indiában, Perzsiában egyaránt a különböző időkben. A Csing Ce-tung-féle kínai lexikon például már 3000 esztendővel ezelőtt említi őket, míg Európába 1370 körül jelenhettek meg, Franciaországban 1377-ben már feljegyezték a kártyázást.

A kártyákon lévő alakok és fő szín fajai az európai országok történetében mutatnak különbségeket és hasonlóságot is. Ismert a magyar kártya, a francia pakli, Olaszországban pedig a Tarokk.

A szórakoztató kártyajátékok közül manapság nagy népszerűségnek örvendenek a memóriakártyák, a tematikus kártyák (mesehősök, autók, állatok) és az UNO kártya típusú játékok. Ez utóbbi a legkedveltebb családi-baráti szórakozás, mert komoly csatákat lehet vívni általa. Az UNO lényege, hogy színre színt és számra számot tegyünk, ha pedig egy lap marad a kézben, hangosan be kell mondani, hogy UNO. A játékot tovább bonyolítják a “kör megfordító” vagy “extra lapot felhúzó” kártyák, melyekkel rendre borsot lehet törni a játékos társak orra alá.

A memóriakártyákkal minden korosztály pallérozhatja elméjét, hiszen emlékező képességet, logikát és térlátást is igényel. Ezen belül is sokféle tematika van, így kicsik és nagyok egyaránt szeretik.

A tematikus kártyák jellegüktől függően csábítanak játékra: lehet versengeni az autók teljesítményével, a dinoszauruszok erejével, a mágusok képességeivel vagy épp kedvenc mesehőseink pontszámot érő tulajdonságaival.


A Játék Hotel online kínálatában a legszórakoztatóbb kártyajátékok közül választhatsz! Nagyszerű kikapcsolódás, sok nevetés, agytorna és felejthetetlen időtöltés az egész családnak!