Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bogyó és Babóca játékok

A Bogyó és Babóca sorozat első kötete 2004-ben jelent meg és azóta óriási ívet futott be, további sok-sok könyv és mesefilmek követték az építészmérnök végzettségű Bartos Erika munkáját. A szerző maga írja és rajzolja az óvodásoknak szóló meséket, amik méltán és gyorsan váltak a legkisebbek abszolút kedvencévé hazánkban. A két főhős Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány, akik a könyveken és mesefilmeken túl ma már elérhetőek diafilmek, fejlesztőjátékok, kirakók, színezők és figurák, bábok formájában is.

Miért olyan népszerű Bogyó és Babóca?

A Bogyó és Babóca történet az óvodás korosztályt szólítja meg, a témák a mindennapok eseményeiből táplálkoznak, amiket az ovisok is átélnek, de itt mindig különféle állatok a szereplők. A könyvek és mesefilmek a legkisebbek számára is érthető nyelven dolgozzák fel az óvodáskor vidámságait, gondjait, kérdéseit, és természetesen mindig a helyes irányba visz a mondanivalójuk. A kis történetek olyan témákat feszegetnek, mint a családi, baráti kötelékek és problémák, a csúfolódás, az  irigység, a félelem, de érintik, hogy mi a rossz tett, milyen, ha valakinek  alvásproblémája van, milyen elveszíteni egy barátot vagy szerettünket. 

Túl a mesekönyvön

A Bogyó és Babóca történetek kedvelt figurái nemcsak a mesekönyvekben népszerűek, hanem a foglalkoztató játékok formájában is. A kirakók, memória játékok, egyszerű puzzle-k, kifestők, bábok is életre keltik Baltazárt, a méhecskét, Vendelt, a szarvasbogarat, Százlábút, Bagolydoktort vagy épp a Hörcsögöt, akikkel élménnyé válik a kreatív tanulás.

A Bogyó és Babóca játékok megszerettetik a gyerekekkel a természetet, közelebb hozzák az állat- és növényvilágot, miközben fejlődnek készségeik: a vizualizáció, a színek és formák megismerése, a rajzkészség, az olvasás szeretete, a figyelem összpontosítása, és persze a kedves, tanító jellegű történetek pozitívan építik is az ovisok személyiségét.