Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Jelmezek és kiegészítők

Legyen szó farsangról, Halloween-ről, születésnapról vagy akár karácsonyról, a gyermekek imádnak jelmezbe bújni. Ha valamelyik szülő nem elég kreatív vagy csak hadilábon áll a szabászattal-varrászattal, akkor szerencsére könnyedén választhat kész jelmezek, álarcok és kiegészítők közül. A gyerekek bármikor kifejezhetik aktuális kedvüket, ambícióikat vagy képzeletüket azáltal, hogy a nekik tetsző karakter, figura bőrébe bújnak. 

Miért is szeretik a gyerekek a jelmezeket?

A jelmezek nem csupán azért jók, mert a kicsiknek van mit felvenniük az óvodai vagy iskolai eseményre, a farsangra, egy suli discóra, születésnapi zsúrra vagy akár a Halloween-i jelmezversenyre. A jelmezek olyanok, mint a mesék, a kicsik azonosulnak a szereplővel, vagy az aktuális jelmez karakterével. A jelmez ezáltal segíthet kifejezni aktuális gondolataikat, problémáikat, örömüket, a jelmezben való játékkal fel tudják dolgozni mindennapi kis életük problémáit is. A jelmezek a jellemfejlődést és önismeretet is fejlesztik, hiszen a karakterek eljátszásával a gyerkőcöknek lehetőségük nyílik hőssé válni, vagy “gonosszá”, csodatevő lénnyé vagy éppen felnőtté, esetleg egy mindig szerencsés és vidám mesefigurává.
 
A maskarák, álarcok, köpenyek, kalapok viselése egyszerre remek szórakozás és belső utazás is. A gyerekek játszva fejezhetik ki érzéseiket, szimbolizálhatják vágyaikat, erősíthetik önbizalmukat azáltal, hogy egy másik karakterben legyőzik az ellenfelet, varázsolnak, kiállnak másokért, vagy épp különleges képességeket hívnak életre.
Még a felnőttek is álmodoznak néha arról, hogy átváltoznak, teleportálnak, vagy egy csettintésre megváltoztatják az életüket. A gyermekeink fantázia pedig még élénkebb, számukra a mesékben is különleges élmény, ha valami átváltozik, és a jelmezek segítségével ezt ők is megtehetik.
 

A legkedveltebb jelmezek 

Manapság mindenféle jelmez, álarc és kiegészítő a rendelkezésre áll, ezért az anyukáknak vagy apukáknak idő hiányában nem kell maguknak készíteni a maskarát (de persze ezt az élményt is érdemes néha megtapasztalni). A fiúk körében hódítanak a szuperhősöket utánzó jelmezek, mint a Batman, Pókember, Superman vagy a Hulk, de majd minden srác örömmel bújik a Tini Nindzsa teknőcök bőrébe is. Az egyenruhák viselése is nagyon népszerű a fiúknál, a rendőr, cowboy, tűzoltó mindig telitalálat, és ezeknél már egy sisak vagy sapka is elegendő lehet, a ruhát pedig a meglévő ruhatárból is hozzáigazíthatjuk. A kisebbek nem bánják, ha állati jelmezbe bújhatnak, sok gyermek szereti az élőlényeket, és nem bánja, ha ő lehet a cuki medve, a bátor oroszlán, vagy a félelmetes dinoszaurusz.
A lányok inkább választják a tündér és hercegnő szerepeket, vagy bújnak a katicabogár bőrébe, esetleg angyalkák vagy Disney karakterek lesznek, de a merészebbek akár boszorkánynak is szívesen beöltöznek. 
A “félelmetes” jelmezek mindkét nem esetén jolly jokerek, hiszen ki ne akarna frászt hozni a többiekre egy szellem vagy múmia jelmezben!?
 

Jelmezek minden alkalomra 

A Játék Hotel bővülő választékában megrendelheted gyermeked számára a legjobb jelmezeket, legyen szó farsangról, szülinapi zsúrról, Halloweenről vagy csak úgy, mert a gyerkőc szeretne egy kicsit utazni a fantázia szárnyán! 
Játszani jó, és játszani kell, mert a játék nemcsak élmény, hanem belső utazás is, ami fejleszti a személyiséget és a készségeket, melyekkel a kicsik sikeres felnőttekké válhatnak majd a jövőben.