Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Vissza az iskolapadba jókedvűen, felkészülten! | 2022.08.02.

2022. 08. 02. 11:03:49
Vissza az iskolapadba jókedvűen, felkészülten! | 2022.08.02.

Ha vannak otthon iskolás korú gyerkőceid, akkor nincs mese, hamarosan újra előkerülnek az iskolatáskák a szekrény mélyéről. Vajon idén mi minden kerül beléjük? A tankönyvek beszerzése mellett bizony itt az ideje feltölteni a múlt tanévben megcsappant iskolaszer állományt is.

A Játék Hotelben már felkészültünk a lelkes iskolások és szülők áradatára, és bőven felszerelkeztünk a leggyakrabban keresett sulis cuccokkal: iskolatáska, színes ceruza, vízfesték, radír, grafitceruza, jegyzetfüzet, és tolltartó. Tarts velünk, és tudd meg, hogyan segíthetsz a gyermekednek a gördülékeny iskolakezdésben!

Szomorúság és izgalom a becsöngetés előtt

A gyermekek életében nem mindig olyan rózsás a sulira való felkészülés, mint ahogyan szeretnénk. Egyrészt persze örülnek, hogy találkoznak a társaikkal, és a kedvenc tanáraikkal, de azért mégiscsak lássuk be: az iskola egyenlő a nyár végével.

Éppen ezért szuper, ha már pár héttel előtte elkezded neki adagolni az információkat, főleg, ha elsős gyermekről van szó, akinek még minden annyira új. Őt, és az idősebbeket is egyfajta szorongás járhatja át, hiszen (újra) megváltozik a napirendjük, ismert és ismeretlen kötelességekkel találják szembe magukat, és bizony órák hosszat egy intézményben fognak ücsörögni. Ez így elsőre nem hangzik vidáman.

 

A szülők szerepe hatalmas abban, milyen kedvvel indul neki a sulinak a csemete

Összedugtuk a fejünket itt a Játék Hotelnél, és ezeket tudjuk neked tanácsolni ahhoz, hogy a gyermek élvezze a sulikezdetet:

 

1. Biztosítsd az iskolába készülőt a szeretetedről, és arról, hogy szívesen segíted őt bármiben a tanév folyamán, hozzád bátran fordulhat. Ez egyfajta védőhálót von köré, és nyugodtabban vág neki a szeptemberi napoknak.

2. A nyár a játék, és a lazulás ideje. Amíg még nem csengetnek be, lehetőleg ne vedd el a kedvét a sulitól ismétléssel, gyakorlás, előtanulással. Szóval még ne kerüljön elő a jegyzetfüzet, és a tolltartó. Használjátok ki az időt, töltsetek sok időt a szabadban, menjetek strandra, kirándulni, gyűjtsétek az élményeket! Szüksége lesz rá a borúsabb napokon, hogy tudjon miből töltekezni.

3. Beszélj vele az esetleges félelmeiről, és szorongásairól a sulival kapcsolatban. Ezek többsége eloszlatható, és semmi szükség arra, hogy kedvetlenül menjen okosodni. A kicsiknek sokszor vannak például rémálmaik a közelgő napokról, amik az ismeretlentől való félelemből fakadnak.

 

Ne riogasd, hogy milyen keményen és hosszan kell majd tanulnia, még akkor sem, hogyha mind tudjuk, hogy így van. A demotiváció romló teljesítményt von maga után. Ehelyett inkább vond be a nagyobbakat, és meséljetek neki jókedvűen arról, hogy milyen jó hely a suli, sztorizzanak az iskolai kirándulásokról, vagy a kedvenc tárgyaikról.

 

Iskolaszerek, amelyek feldobják a napokat

Iskolaszereinket főleg a Cerda és a Prima Art márkák közül rendeltük, nekünk ezek a kedvenc márkáink. A Cerda főleg a kicsiknek szerez nagy örömet licencelt iskolatáskákkal, tolltartókkal, füzetekkel, iskolaszerekkel, míg a Prima Art idősebb gyermekek számára segít fejleszteni képességeiket kiváló minőségű termékekkel, megfizethető áron.

 

De vidám ez az iskolatáska!

Egy vidám, és erős hátizsákkal büszkén fog elindulni a gyermek suliba. Egy tipp: válasszátok ki együtt, és így biztosan tetszeni fog neki, és nem kell becserélni az ajándék iskolatáskát. Vannak kifejezetten lányoknak való iskolatáskák (Frozen, Minnie egér, csillogós, flitteres táskák), de a fiúk is megtalálják a kedvenc hőseiket a táskákon, például Pókembert, Vasembert, vagy a világító szemű Batmant. Egy szuperhős lelkileg nagy erőt tud adni az álmos reggeleken, és a dolgozatok előtt is. Ahogyan az előző két kategória, úgy az uniszex iskolatáskák is nagyon menők.

 

Írni, de mibe? A jegyzetfüzet fontossága

Egy divatos iskolatáska mindig kell, de a jegyzetfüzet, notesz jelentőségét sem lehet alábecsülni. Vannak ugyan olyan tárgyak, ahol pontosan meg van határozva, hogy milyen füzetre van szükség, de amennyiben a suli is engedi, ezek a sok oldalas Cerda jegyzetfüzetek nagy kedvencei lehetnek a fiúknak, és lányoknak.

 

Nézd csak ezt az A5 méretű Cerda jegyzetfüzetet (Star Wars Stormtrooper), mely 128 oldalból áll, így akár egy egész tanévben lehet bele írni.

 

Írjunk és rajzoljunk: színes ceruza, grafitceruza kell a tolltartóba

A legjobb, ha egy olyan készletet szerzel be, amiben 2H–8B-ig sorakoznak a grafitceruzák. Ilyen ceruzákból áll a 12 db-os Prima Art grafitceruza készlet is. Mivel tüntessük el a hibákat? Nini, itt egy radír! Rajzórára a kis művészeknek jár a jó minőségű Prima Art színes ceruza, és a vízfesték is. További festékeket, és ecseteket itt találsz.

 

A mi ajánlatunk: Batman-es Cerda tolltartó kiegészítőkkel, Prima Art radír citromsárga. Amire még szüksége lehet a sulis gyerkőcnek: ragasztó+ragasztó szalag, vonalzó&körző

 

Jön a Back to School akció a Játék Hotel Webáruházban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és küldjük az értékes infókat a hatalmas Back to School akciónkról, mellyel sok költséget megspórolhatsz!

 

Kellemes felkészülést, és vidám iskolakezdetet kíván kis iskolásaidnak a Játék Hotel Csapata!