Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Transformers – a Játék Hotel átalakulóművészei

Transformers – a Játék Hotel átalakulóművészei Megatron, Optimus Prime, autobot, decepticon… Ha tudod, kik vagy mik ezek, akkor tuti van Transformers rajongó a családban!
A Transformers figurák alakot tudnak váltani, magyarul így is fordították a figurák köré épült sorozatot: Az Alakváltók. Robotszerű „lényekről” van szó, amelyek mindenféle dologgá, például járművé, fegyverré, de akár állattá is tudnak változni. És ha már robotok: hol máshol lenne a „születési helyük”, mint Japánban.

Transformers történelem

A Transformers játékok térhódítása 1984-ben kezdődött, a Takara játékgyártó cég indította őket útjukra, majd a Hasbro is betársult. Először a játékok jelentek meg, majd képregények, rajzfilmek, és 2007-től élőszereplős filmek is. Az első képregényeket a népszerű Marvel kiadó adta ki. 
A történet vagy inkább történetfolyam részei nem feltétlenül épülnek egymásra, de legtöbbször, ahogy az már lenni szokott, a jók és a rosszak küzdelméről szólnak. Az úgynevezett G1 Univerzumban (első generáció) az Alfa Centauri Kiberton bolygóján kezdődik minden, ahol is a törzsfejlődés értelmes gépi életet eredményezett. Kezdetben az autobotok (a jók) édeni életet éltek a bolygón, mígnem a decepticonok, vagyis az álcák (a rosszak) Megatron vezetésével háborút kezdtek. Hogy a Kibertonról Optimus irányításával hogyan kerültek végül a Földre, ahol 4 millió év múlva újra kezdődött a harc…? Nos, ezt remekül el lehet játszani a Játék Hotelben pihenő Transformers figurákkal, akik alig várják, hogy valaki hazavigye és otthon aktiválja őket! 

A Transformers filmsorozat köré komoly rajongótábor épült

A rengeteg játékfigura különböző univerzumokból származik, melyeket valószínűleg csak az igazi fanatikusok ismernek jól. Fanatikusok pedig vannak bőven, nemcsak a fantáziával megáldott kiskorúak, hanem a felnőttek körében is. Rajongói klubok, oldalak alakultak és vannak, akik megtervezték és megépítették a saját komoly transformerüket! Biztosan sok gyerek fejében is megfordul, milyen jó lenne egy saját, egyedi robotot építeni! Itt a lehetőség, hogy ihletet szerezzenek!