Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Gyerek rollerek kicsiknek és nagyoknak

Gyerek rollerek kicsiknek és nagyoknak A kerék feltalálása óta tudjuk, hogy gurulva könnyebb és gyorsabb közlekedni, mint gyalog. Számos kerekes közlekedési eszköz született az idők folyamán, napjainkban az egyik legnépszerűbb a roller.

Miért olyan népszerűek a gyerek rollerek?

A gyorsaság mellet a méret lehet az egyik legvonzóbb tulajdonsága. Az összecsukható verziók e tekintetben különösen praktikusak, hiszen sem otthoni tárolásnál, sem egy másik közlekedési eszközön nem foglalnak sok helyet, ez pedig például munkába, iskolába ingázáskor fontos szempont lehet. Ja, és a parkolás sem jelent gondot! Így ma már teljesen természetes, hogy nem csupán gyerekek száguldoznak ezekkel a kétkerekű járgányokkal játék gyanánt, hanem öltönyös felnőttek is a nagyvárosok közepén.
A rollerek az úton is kis helyet foglalnak el és a lustábbak választhatják az elektromos verziót is. Akár a hagyományos, akár az elektromos mellet tesszük le a voksunkat, mindkettő környezetbarátabb, mint autóval araszolni a csúcsforgalomban. A legutóbbi felmérések szerint azonban sajnos többnyire nem az autósok váltanak rollerre, hanem a gyalogosok, hogy gyorsabban odaérjenek vagy a biciklisek, hogy még kisebb eszközzel, mégis hatékonyan haladjanak. Idővel talán változik a trend. Ezt ösztönzik Európa számos nagyvárosában, köztük Budapesten is azzal, hogy elektromosroller-kölcsönző rendszert működtetnek, melyek – többek között – telefonos applikáció segítségével vehetők igénybe és a város sok vagy bármely pontján felvehetők vagy otthagyhatók.

Közlekedj okosan!

A rollerezőknek azonban nagy felelősségük van a helyes és balesetmentes közlekedésben, mivel a jármű mindkét verziója szinte hangtalan, viszont relatíve nagy sebességgel lehet vele akár észrevétlenül meglepni járdán közlekedő gyalogost vagy úttesten haladó járművet. Tehát rollerezni csak körültekintően szabad, legyünk mindig tekintettel másokra és a saját testi épségünkre is! Az sem árt, ha védőfelszerelést használunk.

Roller történelem dióhéjban

Talán kevesen tudják, hogy az első rollerek fából készültek, és az alumínium verziók tömeggyártása és népszerűsége csak a 90-es évek végén kezdődött el. Először Japánban terjedt el a használatuk, de hamar megjelent a kontinenseken is. Az elektromos roller sem mai találmány. Az első világháború idején a benzinhiány miatt úgynevezett autopadeket gyártottak, leginkább postások számára. Ezek még benzinmotorral működtek, de jóval kevesebbet fogyasztottak, mint egy autó. Aztán kísérletezni kezdtek az akkumulátoros verziókkal is, de a korabeli akkumulátorok elképesztően nehezek voltak és sokkal kisebb teljesítménnyel működtek, mint a mostaniak. A mai kicsi, könnyű akkumulátoros, több órán és kilométeren működő típusokra egészen az új évezredig várni kellett.
A Razor cég hagyományos „A-modellje” 2000-ben robbant be rendkívül sikeresen a köztudatba többmillió eladott darabbal, majd 2003-ban elektromos rollerekkel is jelentkeztek. Azóta töretlen a piacon a Razor térhódítása a guruló járgányokkal, számos fajtáját megtalálják kínálatukban kicsik és nagyok. A Játék Hotel éppen ezért szerzett be sok-sok típust, mert tudjuk, hogy a Razor minőség garancia is egyben. Érdemes böngészni a tárolóban lévő kínálatból és hazavinni egyet! Vagy többet…