Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Blog

Kövessétek híreinket, bejegyzéseinket! A Játék Hotelben légy vendégünk az olvasó szobában és a könyvtárszobában, ahol a legfrissebb híreinket olvashatod. Bemutatjuk legújabb termékeinket és a legfrissebb termékcsoportokat. 
Értesítünk az induló akciókról és kedvezményes lehetőségekről, mindemellett a Casinoban gyűjthető zsetonokról is olvasni tudsz, amit a kedvezményes vásárláshoz tudsz felhasználni. 

Milyen terméket keresel? Küldd el kívánságodat vagy nézz körül a Játék Hotel Webáruházban.

2021. 02. 12. 11:54:31
Barbienak is kell egy hely, ahol megpihenhet

Ruth Handler és férje a Elliot Handler az amerikai játékipar legnagyobb feltalálói és vállalkozói. A legnagyobb gyerekjátékokkal foglalkozó cég, a Mattel, alapítása fűződik a nevükhöz. Többek között az ő kezük közül került ki a Hot Wheels, Chatty Cathy és a Barbie, mely egyértelműen a 20. század legnépszerűbb játékai közé tartozik. 2014 óta ugyan jelentősen csökkentek az eladások, de mi sem bizonyítja jobban a Barbie kulturális hatását mint, hogy ma is, a fénykora után 6 évvel, mindenki pontosan tudja, hogy mi az a Barbie.

2021. 02. 05. 00:00:00
A Te gyermeked minek öltözik farsangkor? A farsang az egyik legérdekesebb történelemmel rendelkező ünnep. Sokak szerint keresztény eredettel rendelkezik, azonban az ünnep valójában jóval a kereszténység megjelenése előttre nyúlik vissza. Tehát az egyik legősibb kulturális jelenség, amelyet még ma is tartunk. A világon számos helyen, különböző időben, különböző módokon ünneplik. Szinte minden országban és minden vallásban valamilyen módon megjelenik. 
2021. 01. 15. 15:10:42
5 ok, amiért Peppa malac hasznos a gyerekeknek

Peppa malac kalandjait hazánkban is minden ovis korú ismeri, és kis kivétellel rajonganak is érte. A pár perces epizódok sok tanulsággal, vidámsággal szolgálnak a gyermekek számára. Néhány országban azonban nem nézik jó szemmel a rózsaszín állatka ténykedéseit. Most leleplezzük, vajon Peppa milyen hatással van a gyerkőcökre, és azt is eláruljuk, hogyan tört világuralomra. 

2020. 11. 25. 17:53:58
Big Jigs fa vonatok - Blog - 2020. november 25. A favonatok a modern játékok egyik legelső úttörői. Az első cégek, melyek favonatok gyártására specializálódtak, az 1930-as években jelentek meg Amerikában, és azóta meglepően keveset változtak. Előtte is gyártottak különböző fából készült játékokat, köztük vonatokat is, de ami egyedi sikerré tette a ma ismert favonatokat, az a sínek hozzáadása volt. Előtte csak egyedülálló járművek voltak, melyeket tologatni lehetett, de komplexebb játékra nem voltak alkalmasak. 
2020. 11. 14. 08:00:00
Arty Maci - Varázsmaci - Blog - 2020. november

A plüssmackók a 20. század elején indultak világhódító útjukra. Az első darab Margarete Steiff nevéhez köthető, és bár eleinte kicsi volt találmányára a kereslet, ő töretlenül bízott a sikerben. Nem hiába, a lipcsei játékkiállításon egy kereskedő nem csak a kiállított darabokat vásárolta meg tőle, de további 3000 plüssmackót rendelt.

2020. 10. 12. 20:35:04
Super Wings – A szárnyalók - Blog - 2020. október

Örök titok, hogy gyermekeink miért rajonganak egy-egy meséért, nézik meg újra és újra, míg egy másikat kikapcsolnak az első 5 perc után. Ugyanolyan rejtély, hogy mi olyan különleges abban a plüss kutyában, ami már megvan 5 éve, és lassan teljesen elfogy belőle a töltelék. A megfelelő gyerekjátékok elkészítése nem könnyű feladat, kreativitás és mélyreható szeretet kell a gyerekek titokzatos lelkivilága iránt. A mesék és játékok mögött, melyeket a felnőttek oly könnyen kinevetnek, egy művész áll, akinek feladata nehezebb, mint bármely más művészé, mert egy olyan világban kell alkotnia, melyet már sokan elfelejtettünk.