Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Állatos figurák

Az állatokat minden kisgyerek szereti, a legtöbbnek már egész kiskora óta lesz egy kedvence, ami a legközelebb áll hozzá. Ez az az állat, amit a gyerek órákig tud csodálni az állatkertben, mindent tudni akar róla, és az összes mesekönyvet, rajzfilmfigurát, állatfigurát és plüsst azonnal be kell szereznünk, ha az imádata tárgyához kötődik. A kedvenc állatfigurájukat kiskorukban mindenhova magukkal hurcolják, és mélyen kötődnek hozzájuk, ki se lehet venni a kezükből.

Miért szeretik a gyerekek az állatfigurákat?

A gyermeki kíváncsiság kimeríthetetlen, ilyenkor mindent tudni szeretnének kedvenc állatukról, megismerve ezzel a természetet és a világot. Ez az állati szeretet ösztönös a gyermekeknél, mivel az ember az evolúciós fejlődése alatt folyamatosan együtt élt az állatokkal, és bár már kezdünk eltávolodni a természettől, mégis kortól függetlenül mindenki szeretné betölteni ezt a tátongó űrt - a gyermekek például állatos játékokkal.

Az ösztönökre vezethető vissza az is, hogy a gyerekek szeretik azokat a dolgokat, amik szőrösek, puhák, melegek, mert biztonságérzetet ad nekik. Az állatok szeretete tehát egyértelműen velünk születik, így nem meglepő, hogy a gyermekek odavannak az állatfigurákért. Ezeket a játékokat a gyerekek sokszor emberi tulajdonságokkal is felruházzák, társaságot nyújt nekik, a legjobb barátukká válik. Az állatok szeretete fontos szerepet játszik a gyerekek fejlődésében, így az állatfigurák elengedhetetlenek a gyermekszobából.

Milyen állatfigura játékot válasszunk a gyermekünknek?

Amivel minden gyermek egyetért, hogy a plüssállatokból sose elég. Kidobni vagy elajándékozni őket nem szabad, és nincs olyan plüss, ami el ne férne még a gyerekszobában. Nincs is ezzel semmi baj, ezek a puha játékok a gyerekeknek biztonságérzetet nyújtanak, társaságot adnak nekik, emlékezteti őket a szeretetre és a gondoskodásra. A pihe-puha állatfigurák a gyerekek szinte összes érzékszervére hatnak: megnyugtató a puhaságuk, minden apró kiegészítőnek más a tapintása és színe, az ismerős illat pedig meg is nyugtatja őket. Nem véletlen, hogy a gyerekek legszívesebben még a mosás kedvéért se engednék ki a kezük közül ezeket a plüssállatokat.

A műanyag állatfigurák is nagy népszerűségnek örvendenek a gyermekek és a szülők körében egyaránt. A plüssökkel szemben egyik hatalmas előnye, hogy vízállóak, így a gyerekek akár a fürdőkádban is bevihetik kedvenc állatfigurájukat, valamint könnyebben tisztíthatóak, így nem jelent problémát a szülőknek az se, ha a kis tulajdonosa az állatfigurával a kültéren, például a homokozóban, sárban, pocsolyában játszik vele. Ezeket a műanyag állatfigurákat elég csak a csap alá tenni, lemosni, így pillanatok alatt újra tiszták lesznek, és már játszhat is velük újra a gyerekünk.

Hogyan fejlesztik az állatfigurák a gyerekek képességeit?

Ahogy minden játék, az állatfigurák is fejlesztik a gyerekek képességeit: segítik a mozgás fejlesztésében, bővíti az általános ismereteiket, javulnak a szociális és kognitív képességeik is.

Amikor a gyermek a kedvenc állatáról érdeklődik, rendkívül sok tudást szippant magába az élőlényekről, a természetről és a világról, megtanulja az állatok fajtáit, élőhelyeit, táplálkozásait, és ez az érdeklődés akár felnőttkori tudás megszerzésére is ösztönözheti őket.

Az érzékelés, észlelés, figyelem, valamint az  emlékezés, képzelet, gondolkodás mind a kognitív képesség fejlődésével jár. Ebben segít az is, amikor a gyermek az állatfigurát emberi tulajdonságokkal ruházza fel, és a plüss maci a legjobb barátjává válik: beszél hozzá, eteti, együtt játszik vele, esetleg tea délutánt szervez neki. Ilyenkor szinte hallják az állatfigurák gondolatait és válaszait, ami nem csak a gyermek képzelőerejét, fantáziáját mozgatja meg, hanem segíti az önkifejezésben és a szókincsgyarapodásban is. Emellett a szociális képességek is fejlődnek az állatfigurák játszásával, valamint kellő szülői odafigyeléssel ilyenkor letehetjük az érzelmi fejlődés, empátia alapjait, és felelősségteljességre taníthatjuk a gyermekünket akkor, ha az állatfigurákkal az állatok gondoskodásáról is tanítjuk őt.

Milyen állatfigura játékok és kiegészítők lelhetőek fel a Játék Hotel kínálatában?

A Játék Hotel kínálatában már 1 éves kortól is lehet állatfigurás játékokat kapni, így már egész pici gyermekeknek is találunk játékokat. A termékek között vannak műanyag és plüss állatok is, és akár interaktív, mozgó és hangot kiadó állatokat is választhatunk a gyereknek, ami óriási sikert arat a gyerkőcök között.

●        Amennyiben a gyerekünket kifejezetten gondoskodásra szeretnénk tanítani, érdemes elgondolkozni az olyan terméken, mint a sétáló műanyag kutya, ami még kakilni is tud.

●        Ha a gyerek szereti a szerepjátékokat, vagy sokszor szokott csapatostul játszani, akkor választhatunk neki olyan több darabos játékszetteket, amiben sok állatfigura található. Ezekből a csomagokból vannak 2, 4, 6, 8 és 9 darabos változatok is.

●        A mesehős rajongókra is gondoltunk: ScoobyDoo, Szilaj és Szilaj Zabolátlanok állatfigurák várják új gazdijukat a Játék Hotel webshopban.
Imádja a gyerkőc a meglepetéseket? Akkor neki a meglepetés játékfigura csomag lesz az ideális választás.