Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Távirányítós autók és járművek

A távirányítós autó az egyik legnépszerűbb játék, mióta feltalálták ezt a technológiát. Gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen játszanak vele, és nem csak a fiúk! A távirányítós játékok lehetnek autók, motorok, helikopterek, hajók és drónok is. Különböző kivitelezésük motor felépítésben, sebességben, méretben, színben meghajtásban. Annál kedveltebbek, minél inkább replikák, vagyis minél jobban hasonlítanak a lemodellezett, életnagyságú változatukra.

Az irányítás élménye

Persze egy MatchBox-szal vagy Hot Wheels-zel is óriási élmény játszani, de egészen mást ad az, amikor az ember maga irányítja a járművel elektronikusan. Az elektromos autókkal körbe lehet járni a házat, a frászt hozva bárkire, a távirányítós helikopterrel be lehet repülni a parkot, míg egy drónnal akár már titkos ügynöknek is érezheti magát a gyermek. A távirányítás amellett, hogy adrenalin növelő játék, fejleszti a finommotorikát, a logikát, a térlátást, akár a stratégiai készséget is, és persze ezek mellett előhívja a fantáziát, a versenyszellemet vagy épp a fiúk/lányok mechanika iránti érdeklődését.

Hogyan is működnek a távirányítós játékok?

A távirányítós játékok, vagy más néven RC játékok rádióhullámokkal működő távirányítóval vannak kapcsolatban. Amikor a távvezérlést nyomkodjuk, az adó meghatározott számú elektromos impulzust küld a levegőn keresztül a játéknak. A vezérlőnek saját áramforrása van, általában 9 V-os akkumulátor formájában. Amint az RC játék veszi a rádióhullámokat, a motorok életre kelnek, hogy az adott műveletet végrehajtsák. Az áramforrás energiát küld az összes működő alkatrésznek, beleértve a motort is. Az adó tehát rádióhullámokon keresztül lehetővé teszi az irányítást, a vevő pedig aktiválja a motorokat. A vevő panel azonosítja a jeleket, és az áramkörbe küldi, így az áramköri lap az elektromos impulzusok számának megfelelően létrehozza a kívánt cselekvést (előre, hátra, jobbra, balra, lassabban, gyorsabban stb.).