Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

A Te gyermeked minek öltözik farsangkor?

A Te gyermeked minek öltözik farsangkor? A farsang az egyik legérdekesebb történelemmel rendelkező ünnep. Sokak szerint keresztény eredettel rendelkezik, azonban az ünnep valójában jóval a kereszténység megjelenése előttre nyúlik vissza. Tehát az egyik legősibb kulturális jelenség, amelyet még ma is tartunk. A világon számos helyen, különböző időben, különböző módokon ünneplik. Szinte minden országban és minden vallásban valamilyen módon megjelenik. 

A legősibb megbízható források, melyekben megemlítik a farsangot, zsidó vallásos iratok. Szinte ugyanúgy ünneplik, mint a magyar farsangot, csak Purimnak hívják. Még a fánk hagyománya is megvan, és úgyszintén a mai napig minden évben megtartják. Egy ősi bibliai történethez kötik az ünnep eredetét. Angliában palacsintasütő versennyel ünneplik, míg máshol tömegfocit rendeznek.

A Magyarországon hagyományos farsangi ünneplés külföldön csak Románia és Németország egyes részein létezik. A farsang elnevezés Mátyás király korából származik. Azóta folyamatosan változik az ekkor szokásos ünneplés. A 16-17. század viktoriánus erkölcsű évei alatt megpróbálták betiltani, de legalábbis gátat szabni az ekkor hagyományos, féktelen alkohol fogyasztásnak. Mára teljesen ártalmatlan, főleg óvodai és álltalános iskolai ünneppé vált. A nagyobbak már gyakran húzódzkodnak a beöltözéstől, azonban a kisgyerekek körében fénykorát éli, minden évben az egyik legnagyobb izgalommal várt ünnep. Miért is ne lenne az, mikor egy napik kalóznak, tűzoltónak, királylánynak vagy tulajdonképpen akárminek öltözve játszhatnak szerepeket.

Míg más ünnepek az évek alatt kikoptak, a farsangot a beöltözés lehetősége megdönthetetlenné teszi. Sokan már hónapokkal előtte elkezdenek készülni a nagy napra. Bevonják a család varrni tudó tagjait, hogy megteremtsék a tökéletes jelmezt.
Az óvodákat, iskolákat tündérek, űrhajósok és cowboyok lepik el, és már indulhat is a mulatság!
A Játék Hotel kínálata telis-tele van farsangi jelmezekkel és kiegészítőkkel. Válogassatok együtt gyermekeddel és találjátok meg nálunk a tökéletes farsangi jelmezt!