Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fajátékok

A legtermészetesebb játékok a fajátékok, mert anyaguk, a fa megtalálható az élő környezetben, és ezt a gyerekek is jól tudják. A fajátékok ezért egyszerre visznek természetet, lágyságot a gyerekszobába, és fejlesztik a kéz finom-motorikáját, a logikai készségeket, a térlátást és a kreativitást is. Tradicionális játékok, amik sosem mennek ki a divatból.  Fajátékokból vannak kocka építőink, párosító, memória játékaink és sok készségfejlesztő, játszva tanító termékünk is. Válasszon bővülő online kínálatunkból!

A fajátékok hatása a gyermek fejlődésére

A fajátékokat nem véletlenül soroljuk a készségfejlesztő játékok közé, rengeteg pozitív tulajdonságuk és hatásuk van a gyerkőcök tekintetében. A fajátékok évszázadok óta ott vannak az emberi környezetben és kultúrában, szemben a műanyaggal, ami csak a 20. században jelent meg. Természetesen a műanyag játékoknak is megvan a maga előnye és praktikuma, végtelen változatban készülhetnek belőle tárgyak, és a modern technológiába is bevonhatóak.

A fajátékok azonban pont egyszerűségükkel hódítják meg a kicsiket, és visszavezetik őket a természetes játék és felfedezés folyamatába. A fajátékok természetes anyagúak, egyszerűen használhatóak, ugyanakkor végtelen lehetőséget jelentenek a kreativitás és logika fejlesztésére, arról nem is beszélve, hogy ügyesebbek lesznek az azokat használó gyerekek, agyi érésüket és koordinációjukat is fejleszti a finom-motorika, térlátás és kézügyesség mellett.
 
Pozitív tulajdonságaik:
  • Természetes anyagok
  • Könnyű velük bánni, mégis gondolkodásra késztetnek
  • Jól kombinálhatóak, illeszthetőek, segítik a fantázia és kreativitás fejlesztését
  • A fának illata, szerkezete, “melegsége” van, amellyel a gyermek közelebb kerül a természet megértéséhez is
  • A fajátékok nem terhelik a környezetet, és nem tartalmaznak mérgező vagy káros anyagokat
  • Nem terhelik túl ingerekkel a kicsiket, nincs impulzus dömping, így természetes módon fejlődhetnek a gyerekek képességei, nem gyorsítják fel őket, nem okoznak negatív függőséget, nem lesz tőlük a gyermek “vibráló”, mint néhány modern játék esetén
  • Gondolkodásra, építésre sarkallják a gyerekeket
  • Szinte bármi elkészíthető fából is és kombinálható más anyagokkal
 

A legkedveltebb fajátékok 

A fajátékok közül a legkedveltebbek a készségfejlesztő építők és logikai játékok, de fából is szinte bármi elkészíthető, így nagyon széles a választék, ha fajátékokban gondolkodunk.

A puzzle-k, építőjátékok, építőkockák, jengák, fa abakuszok mellett a gyerekek nagyon szeretik a fa figurákat, legyenek azok állatok, növények, gyümölcsök, vagy katonák. Akár egész városokat, társadalmakat is megjeleníthetnek ezekkel, beleképzelhetik magukat a karakterekbe, újra játszhatnak történéseket, tehát feldolgozhatják a bennük motoszkáló gondolatokat.
 
Hódítanak a fa hintalovak, favonatok és vonatpályák, fa kirakósok, hinták, fa babaházak vagy akár a fa barkácskészlet, és fa babakonyha.
 
A Játék Hotel bővülő választékában megrendelheted gyermeked számára a legjobb és legérdekesebb fajátékokat, melyekkel egyszerre fejlesztheti és szórakoztathatja magát a kisgyermek.
 
Játszani jó, és játszani kell, mert a játék nemcsak élmény, hanem belső utazás is, ami fejleszti a személyiséget és a készségeket, melyekkel a kicsik sikeres felnőttekké válhatnak majd a jövőben.