Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Bébitaxi

Bébitaxi

Mikor?

Ha az iskolában van 0. óra, a fesztiválokon meg 0. nap, akkor a gyerekek 0. járgánya a babakocsi, amelynek passzív használói, hiszen valaki más tolja benne őket. De mi legyen az első – kerekes –, aktív használatra alkalmas jármű és mikor? Amikor a babakocsi már unalmas és a babák már felállnak, próbálgatják az első lépéseket, elég stabilan megtartják magukat, az egyik legjobb választás a bébitaxi. Van, akinél ez már egyéves kor előtt is opció lehet, van, aki másfél évesen sem akar ráülni. Valahogy mégis mindenki ráérez, mikor jön el az idő!

Milyet?

Szerencsére számos fajta létezik ezekből a járművekből a gyermekek fejlettségi szintjének, korának és a szülők igényeinek, pénztárcájának megfelelően. Közös jellemzőjük, hogy vázuk széles, stabil, általában négykerekűek, nehezen borulnak fel. Kezdetben érdemes olyat választanunk, amelynek az oldalán kiesésgátló védi az apróságokat és jól megtámasztja a hátat is. A tolókar pedig nemcsak azért jó, mert a szülő irányíthat és kordában tarthatja a száguldozó kisembert, hanem azért is, mert ilyenkor gyakran előfordul, hogy a lábmunka még kimerítő és az utas elbóbiskol menet közben. 

A gyerekkel együtt „növő” taxikról később levehető a tolókar és a kiesésgátló, de vehetünk ezek nélkül is, általában már nagyobb méretűeket, ha már megbízhatóan közlekedik csemeténk és rábízhatjuk a hajtást. Itt érdemes megjegyezni, hogy a túl nehéz bébitaxit nem könnyű sem használni, sem cipelni… 

Mint minden felnőtteknek való jármű vásárlása előtt, egy gyerekjárgány beszerzésekor is gondoljuk végig, milyen „extrákra” van szükségünk. Egy felhajtható ülőke tárolórekesszel például nagyon praktikus, ha éppen homokozójátékokkal felszerelve indulunk a játszótérre, a kormány, a duda vagy egyéb hanghatások pedig izgalmasak, szórakoztatóak lehetnek – a gyerekek számára mindenképpen! És ha a taxisofőrünk végül mégis nagyon elfáradna és ölben kellene hazavinnünk – így persze a taxiját is – a szülők számára egy felcsatolható vállszíj aranyat érhet.

A Játék Hotel taxiállomásán különféle színű, formájú, méretű taxik, sőt quadok várják, hogy házhoz rendeljék őket és kezdődhet az utazás!