Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Barbienak is kell egy hely, ahol megpihenhet

Barbienak is kell egy hely, ahol megpihenhet

Ruth Handler és férje a Elliot Handler az amerikai játékipar legnagyobb feltalálói és vállalkozói. A legnagyobb gyerekjátékokkal foglalkozó cég, a Mattel, alapítása fűződik a nevükhöz. Többek között az ő kezük közül került ki a Hot Wheels, Chatty Cathy és a Barbie, mely egyértelműen a 20. század legnépszerűbb játékai közé tartozik. 2014 óta ugyan jelentősen csökkentek az eladások, de mi sem bizonyítja jobban a Barbie kulturális hatását mint, hogy ma is, a fénykora után 6 évvel, mindenki pontosan tudja, hogy mi az a Barbie.

A Barbie sztori

Ruth Handler az első inspirációt a kislányától kapta a Barbie-hoz. Megfigyelte, hogy Barbara az akkoriban szokásos papír babákkal való játék közben gyakran felnőtt szerepeket ad figuráinak, viszont ennek a jelenségnek ellenére a gyerekeknek készült figurák a 60-as években szinte mind babákat ábrázoltak. Itt született meg a nagy ötlet Ruth fejében, egy felnőttet ábrázoló babát fog készíteni. Férje és a Mattel igazgatósági tanácsa nem rajongott eredetileg az ötletért. Ruth 1956-ban egy európai útja során rá ébredt, hogy Németországban már létezett egy ilyen baba, a Bild Lili. Ez nem tántorította el a feltaláló házaspárt, vettek három darabot és hazautaztak. Miután újra tervezték a Bild Lilit megszületett a Barbie, melyet először Japánban gyártottak. Az első évtől kezdve hatalmas siker lett, és a Mattel cég legsikeresebb terméke. Azóta számtalan kiegészítő készült hozzá más babák, filmek, sorozatok, ékszerek és Barbie házak.

Barbie-t a családnak

A Barbie egy új érát nyitott meg a gyerekjátékok világában, azelőtt a gyerekek gyerekekkel játszottak. Gyerek figurák, gyerek tevékenységek. A felnőttek világa nem jelent meg a gyerekek játékainak világában, pedig nem Barbara volt az egyetlen gyerek, aki felnőttekkel akart játszani. A játék a korai évek tanulásának legfontosabb része, nem véletlenül szeretik a gyerekek eljátszani a jövőjüket. A Barbie ház bemutatása egy új szintre emelte a Barbie élményt, és még népszerűbbé tette az amúgy is elképesztően népszerű játékot. Így már egész családokat játszhatnak el, válogathatnak a házak között, azokat berendezhetik, tele rakhatják különböző tárgyakkal, háziállatokkal és így teljessé vállhat a játék család. A gyerekek számára rendkívül fontos, hogy a Barbie játékcsaládhoz hasonló játékokkal játszanak fiatalkoruk alatt, mert az értékrendszerük alapjai ekkor alakulnak ki, valamint gyakran más gyerekekkel együtt játszanak, ami egyrészt fejleszti a kommunikációjukat, valamint megtanítja őket, hogy hogyan kell együtt játszani, dolgozni másokkal. Ha szeretnéd megtekinteni a Barbie házakat és megvenni a sajátodat is tekintsd meg a Játék Hotel Barbie kínálatát!