Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Adventi kalendáriumok: 24 napnyi izgatott várakozás

Adventi kalendáriumok: 24 napnyi izgatott várakozás

Az adventi naptárak kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmassá teszik a karácsonyig tartó visszaszámlálást!

Az adventi kalendárium a karácsony alapvető hagyományává vált, amely egészen a 19. századig vezethető vissza, amikor a családok decemberben egészen Szentestéig minden napot krétavonallal jelöltek. Feltalálásuk óta a kis ajtókból fejlődtek ki, amelyek egy képet vagy egy bibliai verset rejtettek, és ma már ajándékokat is tartalmaznak, mint például alkoholt, sminket vagy akár sajtot. Eredetileg az advent néven ismert négyhetes időszak a keresztény hitre térők számára a keresztségre való felkészülés időszakaként kezdődött, manapság viszont gyakrabban hozzák összefüggésbe Krisztus születésének ünnepelt évfordulójával.

Az első nyomtatott adventi naptár az 1900-as évek elején a német származású Gerard Lang nevéhez köthető, aki az 1930-as években volt kénytelen bezárni az üzletét, miután a második világháború kitörésével az alapanyagok elérhetősége korlátozások alá került. A háború után a stuttgarti Richard Sellmer egy hagyományosabb téli városi jeleneten alapuló naptárt készített, melyet úgy nevezett el, hogy „The Little Lown”. 1946-ra Sellmer megkezdte az adventi naptárak kereskedelmi tömeggyártását, majd az 50-es években naptárait az Egyesült Államokba exportálták, és ezáltal megfizethetőbbé is váltak. Az első csokoládét tartalmazó adventi naptár 1958-ban jelent meg, de Cadbury 1971-es csatlakozásával lett elterjedt a piacon ez a változat.

A gyermekek gyakran túlságosan is izgatottak lehetnek a karácsonyi időszak előtt, az édességet vagy játékokat rejtő adventi kalendáriumok pedig nagyszerű módja annak, hogy ezen időszakban lefoglalják a kicsiket – természetesen az ünnepi hangulat töretlen megőrzésével!

A játékokat tartalmazó adventi naptárak tökéletes alternatívák arra, ha szeretne gyermekének egy olyan naptárt beszerezni, mely a karácsonyig tartó visszaszámlálás alatt fenntartja a gyermek izgatottságát, örömet okoz neki napi szinten, viszont megkíméli a mindennapos édességfogyasztás okozta „cukorláztól”.

A Játék Hotel adventi kalendárium kínálata ITT érhető el!